Tudod, hogy mibe kerül a szervezetünknek az egyensúly fenntartása?

2014. 09. 06. 18:37:55
Tudod, hogy mibe kerül a szervezetünknek az egyensúly fenntartása?

A kérdés valójában, hogy hogyan tartsuk meg szervezetünk  egyensúlyát , ha állandóan savasan táplálkozunk?
 

„Valami zöld löttyöt kell inni, igaz?”

Az alternatív medicina gyakorlói már évtizedek óta savtalanítják betegeiket, de Magyarországon csak az elmúlt évben csöppent a köztudatba.
Azóta viszont mindenhonnan a „lúgosíts” folyik.
Legutóbbi közvélemény-kutatások alapján a leggyakoribb válasz ez volt:

„Hallottam róla. Valami zöld löttyöt kell inni, igaz?”

Ennél azért többről van szó.

Ezért a téma egyik szakértőjét, a tradicionális kínai medicina orvosát, dr. Alex Guerrero herbarológust (az Egyensúlyban egy életre szerzőjét) kérték meg, hogy a pH-riportban röviden mutassa be a pH-egyensúly lényegét és konkrét tippekkel segítsen bennünket. Alex a lúgosítás egyik nagy veteránja: több mint húsz éve savtalanítja pácienseit különböző terápiákkal és zöldtáplálék-kiegészítőkkel és hihetetlen sikereket ért el

 „Akkor bizonyítsd be, hogy nem átverés!”

Mivel vérednek mindig enyhén lúgosnak kell lennie, biztosíthatlak róla, hogy a lúgosítás nem egy a termékeladás céljából kitalált elméletek közül. Az állandóan „újracsomagolt” csodafogyasztó módszerekkel szemben a savtalanítás velünk marad, míg ember lesz a földön.

 „Élhetsz bármilyen étrenden, ha napi szinten fogyasztod a zöld turmixokat, a szervezeted számára az a legegészségesebb.” (Victoria Boutenko)

Akkor most visszatérhetünk a „zöld lötty”-höz, mivel tényleg ez az egyik legegyszerűbb módszer a szervezetünk méregtelenítésére és lúgosítására .A zöld turmix elkészítéséhez az alábbiak alapján egyénileg, kreatívan bármilyen gyümölcsöt lehet használni. Ráadásul mostanság bővelkedünk friss gyümölcsökből és zöldségekből.

Mire jó?

A zöld italokkal rengeteg értékes ásványi anyag, vitamin és enzim jut  a szervezetünkbe. Javítják és helyes útra terelik az emésztést, segítenek megszabadulni a szervezetben felhalmozódott salakanyagoktól és méreganyagoktól.. Amellett, hogy energiát adnak, és rendszeres fogyasztásukkal segíthetnek leküzdeni a fáradtságot, komolyabb betegségek gyógyítására és megelőzésére is kiválóak. Csökkentik a szervezetben lévő gyulladásokat, és nem utolsósorban hatásosak a rák megelőzésében.

Mikor fogyasszuk?
 A zöld turmix reggel a legideálisabb: mert kipucolja a szervezetet, lúgosít és feltölt energiával. Ráadásul a reggelid is le van tudva, és 5 perc alatt elkészül. De, természetesen ihatod egész nap, étkezések előtt kb. 1 órával, vagy étkezés után kb- 2 órával.

Zóld turmix elkészítése: Az arányok fontosak. Lehetőleg kb 60% gyümölcs és 40 % zöld , amit lehetőleg tisztított, vagy forrásvízzel engedjük fel. Egyszerűen és változatosan elkészítheted. Kevés fajta gyümölcsöt használj és egyszerre egy-egy zöld félét. Kiváló hatású, ha a választott zöld mellett még parlagfüvet is teszel bele!

Az egyik legfontosabb összetevője az alma. Az alma a világ egyik legtáplálóbb élelmiszere! A magja is kiváló táplálék. Az almát mossuk meg, a szárát kidobjuk, majd négyfelé vágjuk, és magostól mehet a turmixba.
Amit tehetünk még bele: barack, körte, avokádó, narancs, ananász … stb.. Bármilyen gyümölcsöt. Ősszel, szemezzünk le 1 marék szőlőt / maggal együtt/. A szőlőmag olaj kiváló hatású. Vágjunk ketté egy, lehetőség szerint bio citromot és a felét tegyük bele.
Gyömbérből kb. 1 cm-t vágjunk bele. Vigyázat, ettől kissé keserű lesz, viszont télen jól jön a melegítő hatása.
Édesítésképpen egy ½ banán jól jön (lehet jó érett). Gyermekeknél ez jön be a legjobban.
A tetejére jön jó két marék zöld levél. Ez lehet bármilyen ehető zöld: pl. spenót, sóska, madár saláta … stb.. Majd öntsük fel tisztított vízzel, vagy bio 100%-os almalével / én ezzel szeretem a legjobban /. Sőt ínyenceknek a mandulatejes megoldást is érdemes kipróbálni.
Kb. 2 percig turmixoljuk, amíg pépes állagú lesz. Egy kicsit felmelegszik a kb. 1 liter zöld turmix.
Frissen a legjobb, de másnap is még jó fogyasztani.

A ZÖLD TURMIX óriási segítség EGÉSZségünk helyreállításában és karbantartásában.

Mit tegyünk, ha éppen nem tudjuk megoldani, vagy túl kevés a szabadidőnk, és  nem tudjuk elkészíteni a ZÖLD TURMIX italunkat (pl. utazás, kirándulás, hétköznap stb.)?

Ekkor tudom ajánlani  a 100%-ban organikus, lúgosító hatású növénykeverékünket, melyet a WHO ajánlása alapján Magyarországra optimalizáltak.

A MegaGreen +MSM organikus füvekből és zöldségekből, csíráztatott magokból, tisztító és immunerősítő herbáriákból , valamint anti-oxidánsokból áll.

Egyszerűbben: 40-féle növény és herbária, +3, a felszívódást segítő összetevő!

Miért zöld? A klorofill miatt. A klorofill tartalomról nagy mennyiségű búzafű és
árpacsíra gondoskodik. A termék kíválóan alkalmas hiánybetegségek kezelésére, emellett böjtdiéták során is segít megóvni a szervezetet a károsodástól.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus