Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rakott palacsinta dióval - mákkal - csokival - lekvárral

Rakott palacsinta dióval - mákkal - csokival - lekvárral A mai meglepetésem a Barátnőmnek és a három Gyermekének. 

Nagyon régen készítettem már rakott vagy csúsztatott palacsintát, de mivel ma három édes szájú gyermeket vártam ebédre, gondoltam ez a finomság biztos ízleni fog nekik. Kicsit átvariáltam az alap receptet egészségesebb formába. Mivel kis gyerekeknek készítettem, ezért a cukor mennyiségét is megváltoztattam. A nyirfacukor ekkora mennyiségben könnyen hasmenést okozhat a gyerekeknél, így fele nyirfacukor, fele nádcukorral helyettesítettem.

Hozzávalók:

- 50 dkg kilófaló lisztkeverék
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 3-4 dl szódavíz / + amennyit még felvesz /
- 2 teáskanál nyirfacukor
- só
- fél dl olívaolaj
- sütéshez kókuszzsír 

Mákos töltelékhez:

- 12 dkg darált mák
- 6 dkg nyirfacukor
- 1 dl tej
- citrom reszelt héja

Diós töltelékhez:

- 12 dkg darált dió
- 6 dkg nádcukor
- 1 dl tej
- cirtom reszelt héja
- sütőrum izlés szerint

Csokis töltelékhez:

- 2 ek. kakaó
- 4 ek. nádcukor
- víz

- házi sárgabarack lekvár

Első lépésként a hazzávalókból elkészítettem a palacsinta alapot, majd betettem a hűtőbe kb. 1 órára pihenni. Ez idő alatt felfőztem a töltelékeket, külön - külön. Ez gyorsan megy, 1 töltelék kb. 5-10 perc alatt elkészül.

Majd kisütöttem minimális mennyiségű kókuszzsíron a palacsintákat, párhuzamosan két serpenyőben. Mióta kipróbáltam a palacsinta sütést kókuszzsíron, és megtapasztaltam, hogy tényleg nem terjeng az egész lakásban a szaga, azóta sokkal gyakrabban sütök palacsintát.

Amikor kisült az összes, akkor egy kerek, lapos jénai tálba elkezdtem szépen egymásra rétegezni.

A palacsinta rétegek mákos, csokis,  lekváros, diós, de tetszés szerint variálható.

Betettem a sütőbe kb. 180 fokra kb. 30 percre. Amikor a teteje szépen megpirult, akkor kivettem

forrás: www.recepttar.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: kedvenc receptek
blog comments powered by Disqus