Rakott krumpli spenóttal

Tóbi Andrea
2016. 02. 21. 14:35:00
Rakott krumpli spenóttal A mai ebédem a 40 napos böjt jegyében. Spenóttal rakott krumpli, természetesen hús nélkül. Már korábban is többször elkészítettem, mivel a spenótot minden formában nagyon szeretem.

Hozzávalók:

-  1,5 kg krumpli
- 1 kg friss spenót vagy 60 dkg mirelit spenót
-  3 gerezd fokhagyma
-  oliva olaj vagy vaj
-  só, bors, szerecsendió, ételizesítő
-  3 dl növényi tejszin
-  5 dkg reszelt sajt

A tisztított spenótot kevés olíva olajon megpároljuk. Fűszerezzük, sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával.
A krumplit nyersen vékony szeletekre vágjuk/gyaluljuk. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és a krumpli harmadát hézag mentesen beletesszük. Megsózzuk, vagy megszórjuk egy kis ételizesítővel.  Erre jön a megpárolt spenót fele .A növényi tejszín 1/3-ával meglocsoljuk. Majd ezt a rétegezést megismételjük.A tetejére rátesszük a maradék krumplit, sózzuk, tejszínezzük, megszórjuk reszelt sajttal és alufóliával lefedve Kb. 50 percre 200 fokos, légkeveréses sütőbe tesszük. Légkeverés nélkül 220 fokon sütjük. Leveszzük a fóliát és kb. 6-10 perc alatt ropogósra pirítjuk a tetejét.

forrás: www.napsugarelethaz.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: kedvenc receptek
blog comments powered by Disqus