Rakott krumpli spenóttal

Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 1 kg friss spenót vagy 60 dkg mirelit spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- oliva olaj vagy vaj
- só, bors, szerecsendió, ételizesítő
- 3 dl növényi tejszin
- 5 dkg reszelt sajt
A tisztított spenótot kevés olíva olajon megpároljuk. Fűszerezzük, sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával.
A krumplit nyersen vékony szeletekre vágjuk/gyaluljuk. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és a krumpli harmadát hézag mentesen beletesszük. Megsózzuk, vagy megszórjuk egy kis ételizesítővel. Erre jön a megpárolt spenót fele .A növényi tejszín 1/3-ával meglocsoljuk. Majd ezt a rétegezést megismételjük.A tetejére rátesszük a maradék krumplit, sózzuk, tejszínezzük, megszórjuk reszelt sajttal és alufóliával lefedve Kb. 50 percre 200 fokos, légkeveréses sütőbe tesszük. Légkeverés nélkül 220 fokon sütjük. Leveszzük a fóliát és kb. 6-10 perc alatt ropogósra pirítjuk a tetejét.
forrás: www.napsugarelethaz.hu
blog comments powered by Disqus