GAL Halolaj, Omega-3, természetes E-vitaminnal - 3400 mg

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.790 Ft
Egységár: 3.790 Ft/db
Omega-3 halolaj (lazacolaj) természetes E-vitamin komplexszel (250 ml) - akár 3400 mg Ω3 egyetlen evőkanálban!

Leírás és Paraméterek

Nem átalakított, természetes formában tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű Ω3 zsírsavakat és 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen.  Enyhe hal íze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg
!Kellemesen citromos ízű, magas természetes antioxidáns tartalmú  halolajból egyetlen evőkanál akár 5-10 kapszulával is felér!

A sós-vízi halak olajában az omega-3 zsírsavak egész skálája megtalálható, míg a lenmag- és más növényi olajakban, csupán Alfa-Linolénsav (ALA) van. A halolajban lévő két legfontosabb omega-3 zsírsav az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav).

Az ember táplálkozásának ősidők óta része e két zsírsav és kellene, hogy legyen ma is. Erről rengeteg kutatás tanúskodik.

Egyetlen természetes anyag sem rendelkezik több bíztató klinikai eredménnyel a szív- és érrendszerrel kapcsolatosan, mint a halolajban lévő EPA és DHA. Agyi- és idegrendszeri problémákkal összefüggésben is sokat vizsgálták kiváló eredménnyel. Terhesség alatt, szoptatáskor és gyermekeknek különösen fontos, mert hozzájárul az agy fejlődéséhez, hiszen az agy szárazanyag tömegének kb. 15%-a DHA! Erős gyulladást csökkentő hatása is van. Depresszió és pánik-betegség esetén is bizonyította hatásosságát.

 A táplálkozásunk során bevitt omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya – szervezetünk D3 vitamin-szintje mellett- az egyik legmeghatározóbb tényezője egészségünknek. Az omega-3 : omega-6 aránya ideálisan 1:1 – 1:4 közt van, azonban a nyugati táplálkozásra inkább az 1:30 a jellemző! A növényi olajak és magvak többnyire nagy mennyiségben tartalmaznak omega-6-ot, ezek mennyiségét kellene csökkenteni és halolajat vagy egyéb tengeri eredetű omega-3 forrást viszont érdemes lenne fogyasztani, hogy a megfelelő arányt elérjük. (A lenmagolaj és egyéb növényi omega-3 források csak alfa-linolénsavat tartalmaznak, melyet az emberi szervezet csak nagyon rosszul tud hasznosítani, az ember az omega-3 zsírsavak közül az EPA-t és DHA-t igényli).

 

Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani sós-vízi halakat vagy halolajat. Egyetlen aggály merülhet csak föl, a tengerek szennyezettsége. Szerencsére a szennyezőanyagok többsége a halak húsában, nem az olajában gyűlik föl. Biztos, ami biztos, mi azért tovább tisztítattuk, így egyike a legtisztább halolajaknak.

Még egy aggály fölmerülhet: Az íze. A SynergyTech halolajának íze meglepően jó! Hála a különleges és teljesen természetes tartósítási módszerünknek, mely megelőzi az olaj avasodását és a kellemetlen hal-íz kialakulását, ráadásul a legstabilabb halolaj-készítmények közé emeli termékünket.

 

A tisztított halolajat dúsítottuk egy speciális napraforgóból kivont tokoferol keverékkel, mely nagy mennyiségben tartalmaz gamma-tokoferolt is. Ahhoz hogy megértsük, ez milyen fontos, először tisztáznunk kell mit is hívunk E-vitaminnak. 4-féle tokoferol létezik: alfa-, béta-, delta- és gamma-tokoferol. Sokáig az alfa-tokoferolt tartották a leghasznosabbnak, el is nevezték E-vitaminnak.

 

Az utóbbi 10 évben sok kutatás foglalkozott a tokoferolokkal és kiderült, hogy sok tekintetben a gamma-tokoferol jobb, mint az E-vitamin: erősebb gyulladás csökkentő hatás, jobban fokozza egy erős antioxidáns, a szuperoxid-diszmutáz-enzim (SOD) aktivitását és csak ez képes a már meglévő szabadgyököket közömbösíteni, míg az E-vitamin csak az új szabadgyökök képződését segíti megelőzni.Az újabb kutatások tükrében a gamma-tokoferolnak több előnyös tulajdonsága van, mint az E-vitaminnak, ami nagy mennyiségben fogyasztva akár káros is lehet, ha nem fogyasztjuk együtt egyéb tokoferolokkal. Mind emellett a gamma-tokoferol a halolajat is jobban tartósítja, mint az E-vitamin, amit mi ki is használtunk...

Fogyasztási javaslat: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik.

Összetevők: Tisztított halolaj, tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes).

1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*:

Ω3-zsírsavat összesen

3475mg

ebből EPA

1725mg

ebből DHA

1150mg

ebből ALA+DPA+SDA

600mg

Természetes E-vitamin

(alfa-, béta-, gamma- és delta-

tokoferolok keverékéből)

24mg α-TE (200% RDA**)

*A táblázatban szereplő értékek +/- 5%-os pontosságúak

**RDA = Felnőttek számára javasolt napi adag

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Kiszerelés 250 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő