Miért fontos az elektroszmog ellen védekezni?

Miért fontos az elektroszmog ellen védekezni?

Sok betegség egyre gyakrabban fordul elő, mint például a Parkinson kór, az Alzheimer kór, és a rák néhány formája.
Miért? Sok kutató már tudja, hogy van egy másfajta szennyezés is, amit eddig úgy tűnik alábecsültünk.

Mely csöndes, színtelen, szagtalan, láthatatlan, az a fajta, mely mindenütt ott van, amit nem tudunk kikerülni, nem tudunk menekülni előle – az elektromágneses frekvencia – EMF – amelyet a legtöbb elektromos berendezés, háztartási gépek, számítástechnikai és mobil eszközök, magas feszültségű vezetékek hoznak létre. Elektromágneses sugárzás, melyet a legtöbb vezeték nélküli eszköz is kibocsájt. Az elektroszmog.

A mikrohullám ugyanaz az az energia, amit a mikrohullámú sütő az ételeink melegítéséhez használ és kibocsájt. De a mikrohullámú sütő nem az egyetlen forrása a mikrohullámú sugárzásnak, mely minden nap, a nap minden másodpercében elér. A TV, a telefon, a számítógép jeleit mikrohullámok közvetítik. Egyes garázs- és kapunyitó szerkezetek is mikrohullámmal működnek.

Egy amerikai ügynökség arra figyelmeztetett, hogy az a szint, aminek az amerikaiak nap mint nap tudtukon kívül ki vannak téve, veszélyes és káros lehet az egészségre. Tény, hogy most mindenki százmilliószor jobban ki van téve az elektroszmognak, mint anno nagyszüleink voltak. És manapság az elektroszmog egyik forrása egyre jobban életünk részévé vált, egy közeli – és szinte elválaszthatatlan – személyes tárgyunk: a mobiltelefonunk.

1993-ban indította a mobiltelefon ipar elleni első pert egy ember, aki azt állította, hogy a felesége agydaganata a mobiltelefon használat következtében alakult ki. Egy tumor, amely pont olyan alakú volt, mint a telefon antennája.

Az ügy nagy nyilvánossága arra késztette a telefongyártókat, hogy 25 millió dolláros kutatásba fogjanak, hogy bebizonyítsák: a mobiltelefonok biztonságosak. Dr. George Carlo-t a nagy tiszteletben álló egészségkutatót bízták meg. Dr. Carlo tanulmánya következetes és alapos volt, éppen az ellenkezőjét bizonyítva annak, mint amit a telefontársaságok szerettek volna

Tulajdonképpen Dr. Carlo tanulmánya szoros összefüggést talált a mobilhasználat és az agytumor, a neurológiai betegségek és a genetikai elváltozások között. A tudományos bizonyítékok napról napra halmozódnak. Amióta a mobiltelefonok használata közkedveltté vált, az agydaganatok száma 25 %-kal nőtt. Csak az USA-ban évente 183.000-el több esetet regisztrálnak…

gyermekek és az elektroszmogMint a dohányzás esetében is, az elektroszmogból származó kár is halmozódik, és évekbe, évtizedekbe telhet, míg felfedi magát. És mindez először is a Te egészségedet kockáztatja. Sok elismert neurológus is hiszi, hogy a mobiltelefonból és más mobil eszközökből származó sugárzás kapcsolatban áll a gyermekkori agytumor megbetegedések 21 %-os növekedésével. A gyermekek és tinédzserek a legveszélyeztetettebbek a sugárzás tekintetében, mert a koponyájuk vékonyabb, és több a folyadék a koponyájukban. Az Ön gyermeke mennyi időt tölt naponta az okostelefonnal? Hogy fogja a mobilból származó sugárzás befolyásolni az egészségét 5 év, 10 év, vagy 20 év múlva?

Ha azt gondolja, hogy a headset használatával kevésbé lesz kitéve a káros sugárzásnak, akkor gondolja át újra. A brit fogyasztóvédelmi szövetség által kezdeményezett kutatások szerint a headsetek tulajdonképpen akár háromszorosára növelik az elektromágneses mezők erősségét a használók fejében. A headset drótja egy koncentrált terület, mely a sugarakat a fej irányába vonzza, és csatornaként vezeti nemcsak a telefonból, hanem minden a környezetben lévő elektromágneses és mikrohullámú sugárzási forrásból.

Egy, a közelmúltban folytatott kutatások alapján a Svédországi Lund Egyetem idegsebészei egyértelműen bizonyították az agykárosodás és a mobilkészülékek által kibocsájtott sugárzás közötti kapcsolatot. A kutatók a mobiltelefonokat erősítettek patkányok ketreceihez, és mindössze 2 órára elektromágneses sugárzásnak tették ki őket, kicsit eltúlozva a tipikus mobilhasználatot. Ezután az egyszerű kísérlet után 50 nappal a patkányok agyán bevérzések, károsodott területek mutattak ki.

A kutatók arra következtettek, hogy ha az emberi agyra hasonló módon hatással vannak a sugarak, a károsodás komoly, hosszú távú működészavarokat okozhat. 2004-ben svéd tudósok először bizonyították a kapcsolatot a mobiltelefon használat és az agytumor között az ember esetében is. A daganat pontosan ott nő, ahol a beteg a mobiltelefont tartja. Dr. Sheldon Levy belgyógyász-sebész orvos már egy ideje tanulmányozta az elektroszmog hatásait. Véleménye szerint nem hunyhatunk szemet afölött a tény fölött, hogy milyen nagy kockázatot is jelent a mobiltelefon hosszú távú használata. Akik már egész fiatal kortól kezdve, fejlődésük korai szakaszában használják a mobiltelefont, különösen sokat kockáztatnak.

De a telefon nem az egyetlen veszélyforrás. A tudósok egyre inkább aggódnak amiatt a rizikó miatt, amit az alacsony szintű mikrohullámú sugárzás potenciálisan okozhat. Ahogy a sugárzás egyik formáját sem, úgy nem láthatjuk azokat a sugárnyalábokat sem, melyek kiszöknek a mikrohullámú sütőből. Ne becsüljük alá ennek az elektromos szennyezésnek a ránk gyakorolt hatását. Gondoljunk csak bele, csupán 1 percbe kerül, hogy felmelegítsünk egy pohár vizet egy mikrohullámú sütőben. Ez a tény azonnal jelentőssé válik, amint belegondolunk abba, hogy az emberi agy 90%-a víz. Bizonyos szerveink különösen érzékenyek erre a termikus hatásra, vagyis hőre, amit a láthatatlan mikrohullámok generálnak. A gyomor, a belek és a hólyag különösen érzékenyek a magas szintű mikrohullámok, és az EMF – elektromomágneses sugárzás által létrehozott hőre. Ugyan úgy a herék nagyon érzékenyek a hőmérséklet változásra. Ha magas szintű mikrohullámú sugárzásnak tesszük ki őket, az megváltoztatja, vagy elpusztítja a spermiumokat, ami ideiglenes sterilitáshoz vezethet. Egy tanulmány szerint azoknál a férfiaknál, akik a zsebükben tartják a mobiltelefonjukat, 35 %-os spermaszám csökkenés volt megfigyelhető.

Az elektroszmog szennyezés nem áll meg a mobiltelefonoknál és a mikro sütőknél. Otthonunkban a router, számítógép, laptop, vezeték nélküli telefon, TV, hűtőgép, és még az autóink is hozzájárulnak az elektroszmog növekedéséhez, egyre közelebb tolva minket egy nemzeti egészségügyi válsághoz. Ön, vagy a gyerekei laptopot, vagy video játékot használnak, és ezeket az eszközöket az ölükben tartják? Gondoljon ebbe bele! Tudósok összefüggést vélnek felfedezni az ölünkben használt elektromos készülékekből kijövő EMF és az utóbbi 20 évben a hererák és nőgyógyászati problémák megdöbbentő 50 %-os növekedése közt.

Egy másik fontos kutatás összefüggést talált azok között, akik magas elektroszmognak kitett környezetben dolgoznak, és az idegrendszeri degeneratív rendellenességek – idegi elváltozások között, mint például az Alzheimer kór, Parkinson kór, és a Lou Gehring kór között.

De mindez nem csak a betegségekről szól.

A kutatások kimutatták, hogy az állandó eletroszmog szennyezés támadásai megzavarják a szerveztünk folyamatos energiaszintjét, aminek hatására a szervezet stresszel reagál. Ez az állandó stressz hozzájárul energiáink kimerüléséhez, csökken a koncentráció képesség, a munkateljesítmény, és nyugtalan alváshoz vezet. Dr. Sheldon Levy a kutatásai alapján meg van győződve arról, hogy az állandó elektroszmognak igenis van szerepe a stressz, és a stresszel kapcsolatos megbetegedések drámai megnövekedésében.

A védelem segédeszközeit itt találod:

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus