Kilófalós Töltött háromszögek

Kántás Kata
2014. 09. 02. 14:40:20
Kata Lányom újra alkotott. Fincsi sós töltött  vendégváró háromszögek.

Töltött háromszögek:

Tésztához

80 dkg Kilófaló lisztkeverék kelttésztához
5 dkg élesztő
1 ek cukor
5 dl tej
1 csapott ek himalájasó
2 dl étolaj

Tötelékhez

30 dkg sonka kockára vágva
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
30 dkg sajt
2 db fokhagymagerezd
1 nagy tejföl
bacon kockára vágva

Tetejére
2 evőkanál tejföl,1 tojássárgája, szezámmag ( lehet lenmag és társai is)
 

Elkészítés:
1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, és a maradék langyos tejjel bedagasztjuk.

1 óra alatt meleg helyen, letakarva kelesztjük. Ha megkelt megfelezzük a tésztát, mert olyan nagy adag, hogy egyben nem lehet kinyújtani. Vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot, majd feltekerjük és háromszögekre vágjuk. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon 15-20 percig sütjük.


 

 

 

 

 


 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kedvenc receptek
blog comments powered by Disqus