Barion Pixel
Menü
Ár:
15.990 Ft

HerbaClass Astragalus kivonat - 300ml

Ár:
15.990 Ft
Egységár: 15.990,00 Ft/db

Az astragalus növény gyökere igazolhatóan fenntartja a szellemi és fizikai állóképességet és helyreállítja az immunrendszer működését..

Leírás és Paraméterek

Az Astragalus membranaceus, magyar nevén baktövis vagy kínai csüdfű fő alkotóelemei a flavonoidok, szaponinok és poliszacharidok.

Alkalmazható krónikus fáradtság esetén. Elősegíti a hajszálerek egészségének fenntartásátgyulladáscsökkentő és antioxidáns hatást fejt ki.

A hagyományos kínai orvoslás gyakorlatában az Astragalus gyökeret nem csak betegségek széles skálájának kezelésére, hanem az öregedési folyamat lassítása érdekében is alkalmazták már több, mint 1000 évvel ezelőtt is. Napjainkban is rengeteg kutatás középpontjában áll ennek vizsgálata.

Összetevők: Astragalus membranaceus gyökér és citrom alkoholos- glicerines kivonata, narancs kivonat

20ml kivonat Astragaloside IV.tartalma : 70mg

Drog:kivonat arány= 1:4,6

 

Javasolt napi adag: 10-20 ml. Fogyassza - étkezés előtt, vagy közben - 1-2 dl hűvös folyadékban elkeverve. Ajánljuk 2 részletben elfogyasztani a kivonatot. Javasolt kúraszerű alkalmazása 2-3 hónapig. A kúra éven belül még egyszer megismételhető. Először minden esetben a minimális napi adag fogyasztását javasoljuk, pár nap elteltével növelhető lépcsőzetesen a bevett mennyiség.

 

Fogyasztás előtt jól felrázandó! Tárolás hűvös, fénytől védett helyen, felbontás után hűtőszekrényben. A termék alkoholt tartalmaz! Gyermekek elől elzárva tartandó! A termék fogyasztása tilos kisgyermekeknek, nem javasolt autoimmun betegségben szenvedők számára, várandósság és szoptatás idején, az összetevők iránti túlérzékenység esetén. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

 

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

OGYÉI notifikációs szám: 22647/2019

 

Ajánljuk figyelmükbe szakmai cikkünket, melynek témája, mi gyakorolhat hatást biológiai életkorunkra, mi játszhat szerepet a telomervégek rövidülésének lassításában, mi az a telomeráz enzim egyáltalán? E terület kutatásában részt vevő tudósok munkáját 2009-ben orvosi Nobel-díjjal ismerték el.

 

Az öregedés folyamata lassítható? A telomeráz enzimek hatása

Az öregedés az élet természetes velejárója, azonban az emberi szervezet működésének egyre jobb megismerése lehetővé teszi a kor előrehaladtával együtt járó életminőség-romlás és a betegségek kockázatának mérséklését. Az egészséges életmód (pl elegendő testmozgás, a stressz minimalizálása, egészséges étrend) elemei régóta ismertek, melyek alkalmazása hozzájárul ahhoz, hogy biológiai életkorunk alacsonyabb lehessen kronológiai korunknál (születésünk óta eltelt idő). Ám vannak olyan vegyületek és hatásmechanizmusok, amelyek célzottan felhasználhatóak az élet meghosszabbítása érdekében.

 

Mik is azok a telomeráz enzimek?

Az öregedéssel együtt jár az örökítőanyag károsodása, és az ebben kialakuló hibák a sejtek, szervek működésének romlásához vezetnek. Bizonyos típusú hibák betegségek, adott esetben rosszindulatú daganatok kialakulását eredményezik. A szervezet sejtjeinek reprodukálása, a sejtosztódás során az örökítőanyag (DNS) újra és újra „lemásolódik”. A másolás során egészséges szervezetben is előfordulnak hibák, ezek kijavítását különböző enzimek végzik. Tulajdonképpen nem is hiba, hanem természetes jelenség, hogy a DNS szála osztódás során rövidül, de ennek korrekciójára is létezik mechanizmus az emberi szervezetben. A DNS megrövidülése ellen hatnak az úgynevezett telomeráz enzimek, amelyek visszaállítják a DNS eredeti hosszát. A telomeráz enzim azokban a sejtekben működik aktívan, amelyek folyamatosan osztódnak, így például az őssejtekben, és a bélnyálkahártya sejtjeiben.

A kromoszómák „végeinek”, azaz a telomereknek a rövidülését körülbelül 50 éve figyelték meg, s már akkor feltételezték, hogy lézetik egy olyan mechanizmus, amely ezt megakadályozza. A rövidülést kijavító telomeráz enzimeket mintegy 10 évvel később azonosították, először csak egysejtűekben. A felfedezés jelentőségét mutatja, hogy az ebben részt vevő tudósok 2009-ben orvosi Nobel-díjat kaptak. A következő áttörés az emberi szervezet telomerázainak pontos leírása volt, erről 2018-ban számoltak be.Egyre többet tudunk tehát az enzimről, annak szerepéről, működéséről, s gyarapodik azoknak a tudományos cikkeknek a száma is, amelyek a telomerázokra ható anyagokról, köztük számos gyógynövényről számolnak be.

 

A telomerázok élethosszabbításban betöltött szerepe érthető módon a kutatások fókuszában áll. Bizonyított, hogy korai öregedéssel járó kórképekben a telomerek megrövidülnek, a telomeráz enzim rendellenesen működik, valamint az is, hogy a hosszú életű emberek bizonyos csoportjaiban az enzim az átlagosnál aktívabb. A telomerázok aktivitásának minden áron való fokozása azonban nem kockázat nélküli: állatkísérletekben rámutattak arra, hogy a telomeráz szintjének növelése a daganatkockázatot is fokozza, mivel az enzim a gyorsan osztódó ráksejtek számára is elengedhetetlen.

 

 

 

Hogyan fokozhatjuk a telomeráz aktivitást természetes eszközökkel?

 

Úgy tűnik, hogy a telomeráz aktivitás fokozása egy olyan kétélű fegyver, amelyet meg kell tanulni jól használni. Nem biztos, hogy az enzim működését legmarkánsabban fokozó anyagok a legcélszerűbb eszközök, sokkal inkább célravezetőnek tűnik olyan készítményeket előnyben részesíteni, amelyek amellett, hogy a telomerázokra kedvezően hatnak, bizonyítottan biztonságosak is. És itt kerülnek képbe a gyógynövények: a régóta használt, rákkeltő hatással igazoltan nem rendelkező növények között egyre több olyat azonosítanak, amelyek a telomerázok működését fokozzák. Ezek mélyebb megismerése, észszerű használata lehet az a kulcs, amely segítségével a sejtek normál működése, osztódása racionális keretek között meghosszabbítható, fenntartható.

A telomeráz enzimek az emberi szervezetben képződnek. Arra nincs lehetőség, hogy a táplálékunkkal elfogyasztva növeljük saját sejtjeink telomeráz tartalmát, ugyanis ez a fehérjetermészetű enzim a bélrendszerben lebomlik, nem szívódik fel. A telomerázműködést támogató növények hatása abban rejlik, hogy egy sajátos mechanizmus folytán a szervezet sejtjeinek saját telomeráztermelését fokozzák.

A telomerázműködést fokozó gyógynövények felderítését ne úgy képzeljük el, mint egy tű keresését a szénakazalban; rendelkezésre áll ugyanis néhány „mankó”, amelyre a kutatásban támaszkodni lehet: A tradicionális gyógyászatban már régóta alkalmaznak gyógynövényeket a teljesítmény fokozására, a stresszel szembeni állóképesség javítására, vagy az élet meghosszabbításának céljából. Bár ezen hatásokat nem minden esetben igazolták tudományosan is, mégis arra utalhatnak, hogy a tapasztalatok hátterében esetleg a telomerázokra kifejtett hatás áll. Tehát a népi megfigyelések a kutatók számára irányt mutathatnak. Természetesen az is előfordulhat, hogy léteznek a népi gyógyászat számára mindeddig ismeretlen telomeráz aktivitást fokozó növények, azaz a gyógynövénykincs még számos, eddig felderítetlen eszközt rejthet. Jó példa erre a kurkuma, amelynek hagyományos felhasználása (gyulladáscsökkentés) nem áll szoros összefüggésben az öregedés lassításával, mégis, a növény vegyületei kísérletes körülmények között kedvezően hatnak a telomeráz enzimre.

A telomerázra ható növények közül az egyik legaktívabban kutatott az Astragalus membranaceus, magyar nevén baktövis vagy kínai csüdfű. A növény kínai neve huang qi, vagyis a qi (csí, magyarul életerő) erősítője, ami összefüggésbe hozható újonnan felismert hatásával. A csüdfű telomerhosszabbító, telomerázt aktiváló hatását több kutatás alátámasztja. Emellett rendelkezik immunszabályozó, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, idegsejtvédő hatásokkal is. És ami nagyon fontos: kísérletes körülmények között a daganatos sejtek ellen hatott, azaz úgy tűnik, a telomerázműködést fokozó hatás a ráksejtek esetén nem érvényesül, azaz a kezelés hatására nem fokozódik a daganatsejtek szaporodása. A csüdfű hatóanyagainak kutatása intenzíven zajlik, és bizonyos vegyületek hatását már emberen is tesztelték, visszaigazolva a kedvező aktivitásokat.

A telomerázok aktiválása a humán sejtek egészséges működését támogatja. Van egy rendkívüli eset, amikor a telomeráz enzim gátlása is elérendő cél lehet: ha az enzim működését daganatos sejtekben sikerül gátolni, az daganatellenes hatásként értelmezhető. Ilyen tulajdonságot fedeztek fel a máriatövis hatóanyagáról, a szilimarinról. Ez a felismerés fontos lépés lehet a növény vegyületeinek új lehetséges terápiás felhasználásában.

 

A tudományos összefoglaló a HerbaPharm Europe Kft termékfejlesztőinek, és a társaság munkáját szakmailag támogató PhD tudományos fokozatú szakgyógyszerészek, és gyógynövény szakértők munkája.

 

Felhasznált irodalom

Liu P, Zhao H, Luo Y. Anti-Aging Implications of Astragalus Membranaceus (Huangqi): A Well-Known Chinese Tonic. Aging Dis. 2017 Dec 1;8(6):868-886.

Ait-Ghezala G, Hassan S, Tweed M, Paris D, Crynen G, Zakirova Z, Crynen S, Crawford F. Identification of Telomerase-activating Blends From Naturally Occurring Compounds. Altern Ther Health Med. 2016 Jun;22 Suppl 2:6-14.

Salvador L, Singaravelu G, Harley CB, Flom P, Suram A, Raffaele JM. A Natural Product Telomerase Activator Lengthens Telomeres in Humans: A Randomized, Double Blind, and Placebo Controlled Study. Rejuvenation Res. 2016 Dec;19(6):478-484.

Taka T, Changtam C, Thaichana P, Kaewtunjai N, Suksamrarn A, Lee TR, Tuntiwechapikul W. Curcuminoid derivatives enhance telomerase activity in an in vitro TRAP assay. Bioorg Med Chem Lett. 2014 Nov 15;24(22):5242-6.

Ip FC, Ng YP, An HJ, Dai Y, Pang HH, Hu YQ, Chin AC, Harley CB, Wong YH, Ip NY. Cycloastragenol is a potent telomerase activator in neuronal cells: implications for depression management. Neurosignals. 2014;22(1):52-63.

Yu Y, Zhou L, Yang Y, Liu Y. Cycloastragenol: An exciting novel candidate for age-associated diseases. Exp Ther Med. 2018 Sep;16(3):2175-2182.

Faezizadeh Z, Mesbah-Namin SA, Allameh A. The effect of silymarin on telomerase activity in the human leukemia cell line K562. Planta Med. 2012 Jun;78(9):899-902.

Thelen P, Wuttke W, Jarry H, Grzmil M, Ringert RH. Inhibition of telomerase activity and secretion of prostate specific antigen by silibinin in prostate cancer cells. J Urol. 2004 May;171(5):1934-8.

Egységár: 1 ml ára: 53,3.- ft

 

 

Kivonat / 300 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Cikkszám: cbd02
Raktáron

Kendermag és szőlőmagolajban feloldott, organikus narancsolajjal ízesített, természetes, széles spektrumú CBD olaj, 1000 mg hatóanyag tartalommal. CBD tartalma megegyezik egy 10%-os 10ml-es CBD olajéval.

16.900 Ft
Cikkszám: sp07
Raktáron
Vassal és cinkkel dúsított huminsavakat, U-vitamint, és három féle alga gondosan kiválasztott keverékét tartalmazó étrend- kiegészítő készítmény, porkapszulában.
17.100 Ft
Cikkszám: hb22
Raktáron

Kendermag magas hatóanyag-tartalmú kivonata hidegen sajtolt kendermag olajjal .Alkoholtartalom 20-25 tömeg%

20.070 Ft