Gluténmentes zsemlék

Glutén és fehér liszt mentes péksütemény, mely belül puha, kívül pedig finom ropogós lesz. Mivel nem tartalmaz glutént, így tovább friss marad, nem szikkad meg olyan gyorsan.
Hozzávalók:
3 dl lisztkeverék ( én ezeket használtam: 1 dl rizsliszt,1 dl szezámmagliszt,1 dl mandulaliszt)
1 evőkanál puffasztott amaránt
1 evőkanál burgonypehely vagy zabpehely /rizspehely
2 púpos evőkanál útifűmaghéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál himalája só
3 dl jó meleg víz
1 teáskanál olívaolaj
magvak, magkeverék pl.: lenmag, napraforgómag, szezámmag, tökmag
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet és az olívaolajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapított gombócokat formálunk, majd a tetejét megkenjük egy kis vízzel higított mézzel ( nem lesz édes tőle), így szép fényes és ropogós lesz. A tetejét megszórhatjuk tetszés szerint választott magvakkal, magkeverékkel. Kb. 50 percig sütjük, míg szép aranybarna és ropogós lesz.
A lisztkeverék összetevőit is tetszés szerint változtathatjuk, pl.: zabpehelyliszt, amarántliszt, gesztenyeliszt, napraforgóbél liszt... stb.
blog comments powered by Disqus