Barion Pixel
Menü
Ár:
2.790 Ft

Fermentált laktáz enzim - naturtanya - 60 db rágótabletta

Ár:
2.790 Ft
Egységár: 46,50 Ft/db

Tolerase® L vezető laktáz enzim világmárka, laktózemésztési panaszokhoz.

Leírás és Paraméterek

Natur Tanya® FERMENTÁLT LAKTÁZ ENZIM

Fermentációval készült mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim, laktózemésztési nehézségben szenvedők számára.

  • Tolerase® L VEZETŐ LAKTÁZ ENZIM VILÁGMÁRKA
  • 1 RÁGÓTABLETTÁBAN 4500 FCCU LAKTÁZ ENZIM 10 G TEJCUKOR (LAKTÓZ) LEBONTÁSÁRA (AMI 2 DL TEHÉNTEJNEK MEGFELELŐ MENNYISÉG)
  • VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK (laktózmentes laktáz)
  • 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ
  • AKÁR 60 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
  • FÜGGETLEN LABORBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND KIEGÉSZÍTŐ!
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET
  • ÉDESKÉS RÁGÓTABLETTA HOZZÁADOTT AROMA NÉLKÜL
  • TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA

Miért válasszuk a Natur Tanya® FERMENTÁLT LAKTÁZ ENZIM terméket?

Az általunk használt laktáz enzim, nem csupán egy laktáz enzim, hanem a világ egyik vezető (mikrotápanyag és élelmiszerenzim) alapanyaggyártójának, a DSM fejlesztésének eredménye, amely a franciaországi Seclinben kerül előállításra.

A Tolerase® L laktáz enzimünk előállítása

A Tolerase® L nyomon követhető, megbízható gyártásból származó, minőségi alapanyag.  Ez az enzim készítmény Aspergillus oryzae gombából fermentált laktázt tartalmaz (beta-galaktozidáz).  Az enzim készítményt az Aspergillus niger mikroorganizmus merítéses fermentációjával készül. A laktázt kivonják a sejtkultúrából és számos szűrési eljárás során megtisztítják, majd granulálják, amely végül homogén lesz. A mikrogranulálási technológia a szilárd formájú készítmények gyártását könnyíti meg.

MI AZ A LAKTÓZ (TEJCUKOR)? 

  • A laktóz (tejcukor), a szénhidrátok közé tartozó diszacharid, két egyszerű cukorból (monoszacharid) épül fel, glükózból és galaktózból. A külső forrásból (táplálkozással) elfogyasztott laktóz emésztése fiziológiásan a vékonybélben történik, ahol a laktáz enzim egyszerű cukrokká bontja, amelyek így már fel tudnak szívódni.
    (forrás: Dr. Szűcs Viktória (szerk.), 2020: Laktózmentes élelmiszerek, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara).

  • Vízben oldható, de kevésbé oldékony, mint a glükóz vagy fruktóz. Sokkal kevésbé édes, mint a szacharóz.
    (forrás: Buzás G. M. (2015). A laktózintoleranciáról: Múlt és jelen - I. rész [Lactose intolerance: past and present. Part 1]. Orvosi hetilap, 156(38), 1532–1539.) 

MENNYI LAKTÓZT (TEJCUKROT) TARTALMAZNAK AZ EGYES ÉLELEMISZEREINK? 

Élelmiszer megnevezése

Laktóz (tejcukor) tartalom (g/ 100 g)

Tej (tehén, kecske, juh, humán)

~5

Joghurt, kefir

4,6

Tejföl

3,8

Tejszín (kávé, főző)

3,9

Tehéntúró

3,7

Friss sajtok (ricotta, gomolya)

3-4

Érlelt kemény sajtok

0-2

(forrás: Dr. Rodler I. (szerk.), 2005: Új Tápanyagtáblázat) 

MIKOR BESZÉLHETÜNK LAKTÓZINTOLERANCIÁRÓL (TEJCUKOR ÉRZÉKENYSÉGRŐL)? 

A laktózintoleranciával vagy másnéven tejcukorérzékenységgel rendelkezők szervezetében nem termelődik annyi laktáz enzim, amennyi az elfogyasztott tejcukor (laktóz) lebontásához elegendő lenne. Tünetei lehetnek a hasi fájdalom, puffadás, fokozott gázképződés, bélkorgás, hasmenés, székrekedés, hányinger, hányás. A panaszok erőssége és az elfogyasztott tejcukor mennyisége nincs arányban egymással: egyes betegeknél kis mennyiségű tejcukor (3 g) jelentős panaszokat okoz, másoknál 1–2 pohár tej tünetmentesen fogyasztható. A laktózintolerancia és a tejfehérjeallergia fogalma és megítélése gyakran keveredik. Szemben a tejfehérjeallergiával, a laktózintolerancia kialakulásában az immunrendszer nem vesz részt. 

MILYEN FAJTÁI VANNAK A LAKTÓZINTOLERANCIÁNAK, ÉS MILYEN GYAKORISÁGGAL FORDUL ELŐ? 

  • Primer laktázhiány: veleszületett formája ritka kórkép, csecsemőkorban kerül megállapításra. A késői, felnőttkori formája során, normál vékonybél nyálkahártya mellett a laktáz enzim aktivitása az életkor emelkedésével fokozatosan csökken. Elnevezésével ellentétben már 3-5 éves korban is jelentkezhetnek a tünetek. Az életkor előrehaladtával és az elfogyasztott laktóz mennyiségétől függően a panaszok fokozódhatnak. 

  • Szekunder laktázhiány: azaz a szerzett csökkent tejcukor emésztés, bélbetegségekben alakul ki, hiszen a laktáz enzim a vékonybélben termelődik. Ezen esetekben a mikrobolyhok csúcsi részén levő, külső hatásokra könnyen sérülő laktáz enzim működése csak a károsító tényezők megszűnését követően áll helyre. A károsodás hátterében gyulladásos bélbetegségek, lisztérzékenység, ételallergia, gyógyszerek, besugárzás és kemoterápia hatása is állhat. SIBO esetén is gyakori a másodlagos laktózintolerancia.

MAGYARORSZÁGON A FELNŐTT LAKOSSÁG KÖZEL HARMADÁNÁL JELENTKEZNEK GYOMOR-BÉLRENDSZERI TÜNETEK MINIMÁLIS, ILLETVE KIS MENNYISÉGŰ TEJTERMÉK FOGYASZTÁSA ESETÉN.
forrás: Dr. Szűcs Viktória (szerk.), 2020: Laktózmentes élelmiszerek, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) 

  • Egy 2014-es kérdőíves felmérésben 15 187 egyénnél a férfiak 9,4%-ában, a nők 12,8%-ában valószínűsítettek laktózintoleranciát: vélhetőleg e módszer alábecsüli a betegség prevalenciáját. 

(forrás: Bajor, J.: Estimation of lactose intolerance in the Hungarian population, possible consequences of nutritional changes. [Laktóz intolerancia felmérése a magyar lakosság körében, a táplálkozás megváltoztatásának lehetséges következményei.] Magyar Gasztroenterológiai Társaság 57. Nagygyűlése, Siófok, 2015, Abstract, 9/93. [Hungarian] 

A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. 

Nettó tömeg: 15 g (60 db) 

Összetevők: tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva

Adagolási javaslat: Napi 1-5 rágótabletta, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt elrágva vagy bő vízzel lenyelve. A laktáz enzimet minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani. A laktáz szupplementáció adagjának megváltoztatására lehet szükség, a laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztásától és az egyéni érzékenységtől függően.

Adagok száma a termékben: 12-60

Hatóanyag a napi adagban

1 rágótablettában

5 rágótablettában

Tolerase® L laktáz enzim

4500 FCCU** (18,4 mg)

22500 FCCU** (92 mg)

**FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység

 Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.

Tolerase® L is a trademark of DSM. www.qualityforlife.com 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Fontos megjegyezni, hogy a laktáz enzim igencsak hőérzékeny, 55-60 °C felett jelentősen csökkenhet az aktivitása, ezért fontos, hogy szobahőmérsékleten tároljuk (hűtést nem igényel), és véletlenül se oldjuk fel a készítményt forró teában vagy kávéban, hanem étkezést megelőzően közvetlenül alkalmazzuk. 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

  • A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
  • A termék 3 éves kortól alkalmazható
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
  • A termék terhesség, és szoptatás időszakában történő alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
  • A laktózintolerancia mértéke változhat, ezért javasolt szakembertől tanácsot kérni a laktáz enzim táplálkozásban betöltött szerepéről

OGYÉI ny.sz: 27906/2021 

Egységár: 1 tbl. ára: 46,- ft

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Rágótabletta / 60 db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Cikkszám: dt063
Raktáron
A készítmény növényi összetevőinek köszönhetően, enyhítheti a puffadást, a túlzott bélgáz képződést és elősegítheti az emésztés megfelelő működését.
2.890 Ft
Cikkszám: dt064
Raktáron
Az AERIS csepp segítséget nyújt túlzott bélgázképződés kellemetlen tüneteinek csökkentésében, mint a puffadás, a böfögés, a szellentés. Kifejezetten ajánlott gyomor- és bélrendszeri panaszok esetén, illetve az IBS kiegészítő kezeléséhez.
2.890 Ft
Cikkszám: tf01
Raktáron
A modern, nyugati kutatások is igazolták a Tafedim tea jótékony hatását. Legfontosabb előnyei között antimikrobiális, antivirális, daganat-visszafejlesztő, fájdalomcsillapító, görcsoldó és gyulladásgátló tulajdonságait emelik ki.
2.900 Ft