Barion Pixel
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Bölcseletek Teréz Anyától

2015. 03. 13. 20:45:00
Bölcseletek Teréz Anyától Teréz anya maga volt a jóság, az önzetlenség és a legtisztább szeretet megtestesítője. Amikor megkérdezték Teréz anyát Nobel-békedíja átvételekor, hogy miben látja a béke zálogát, ennyit válaszolt: "Mindenki menjen haza, és szeresse a családját."

Kalkuttai Boldog Teréz, ismet nevén Teréz anya munkásságának lényegét talán Monseigneur Jean Michel di Falco fogalmazta meg Teréz anya, a hit csodái című könyvében: „Teréz anya egyedülvalóságát az adja, hogy a humanitárius munkát nem a humanitárius munkáért végezte, mint ahogy a jótékonyságot sem a jótékonyságért. Nem kizárólag a fizikai szenvedés, a lepra, az AIDS, az éhség stb. ellen küzdött, hanem minden erejével harcolt a lelki lepra ellen, amelyben az emberiség jó része szenved.

Célja nem egyszerűen a gyógyítás volt, hanem és főként az üdvösség és a megváltás, és ennek a legértékesebb dolognak a mércéjével mérve kell őt megítélni és megérteni. Hiszen nem elegendő csodálni Teréz anya emberi kvalitásait. Annyi és annyi mindenféle megtisztelő díjat és kitüntetést kapott, hogy személyes megbecsülésünk vagy egyéni jóváhagyásunk keveset jelent. Jóval inkább, mint a művei iránti támogatást, Teréz anya az ügyével való azonosulást igényli, vagyis annak az elfogadását, hogy Isten mindegyikünkben munkálkodik, és vezet minket, hogy beteljesítsük az Ő igazságát.”

Egy csokor bölcs idézet Teréz Anyától:

-  A szerelem olyan gyümölcs, aminek mindig szezonja van, és mindenki számára megszerezhető!

-  Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk, nagy szeretettel.

-  A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.

-  Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre, válogatás nélkül minden embertársatokra - s ez segít majd, hogy             kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket.

-  Az embereknek szükségük van segítségedre, de ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts! A legjobbat add a világnak, amid csak van, s ha  verést kapsz cserébe, mégis a legjobbat add a világnak, amid csak van!

-  Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.

-  Legyetek hűek a kis dolgokban, mert azokban rejlik az erőtök!

-  Az élet az egyetlen esély, vedd komolyan!

-  Mindannyiunknak egy élete van! Miért nehezítjük meg egymásnak?

-  Nem vagyok biztos abban, milyen lesz a mennyben, de egyet biztosan tudok. Ha meghalunk és eljön az idő, hogy az Úr ítéljen fölöttünk, nem azt    kérdezi majd: mennyi jót tettünk életünkben, hanem mennyi szeretettel tettük.

-  A csend gyümölcse az ima.
   Az imádság gyümölcse a hit.
   A hit gyümölcse a szeretet.
   A szeretet gyümölcse a szolgálat.

-  Mai világunk legnagyobb betegsége nem a lepra vagy a tuberkulózis, hanem sokkal inkább az az érzés, hogy senkinek sem kellünk, senki sem      törődik velünk, és hogy mindenki által elhagyatottak vagyunk.

-  Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte!

-  A testi betegségekre ott vannak a gyógyszerek, de a magányt, kétségbeesést és reménytelenséget egyedül a szeretet képes meggyógyítani.          Sokan vannak a világban, akik egy darabka kenyérre éheznek, de még többen olyanok, akik csak egy kis szeretetre.

-  Az embereknek szükségük van segítségedre, de ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts! A legjobbat add a világnak, amid csak van, s ha          verést kapsz cserébe, mégis a legjobbat add a világnak, amid csak van!

-  Aki hozzád fordul, mind jobb és boldogabb emberként távozzék tőled!

 

forrás: joportal.hu. magyarkurir.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus