Ár:
3.750 Ft

Bio süngomba őrlemény 20 gr

Ár:
3.750 Ft
Egységár: 3.750,00 Ft/db

A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják a kínai süngombát, azok acélidegzetűek lesznek, és memóriájuk szinte tökéletessé válik. 

Leírás és Paraméterek

A süngombát (Hericium Erinaceus) több mint 2000 éve használják Kínában az emésztési problémák enyhítésére. A süngombáról az eddigi kutatások már bebizonyították, hogy az emésztésre kifejtett jótékony hatása mellett sok, egyéb hasznos hatással is rendelkezik, mint például: fekélyellenes hatás, gyulladáscsökkentő hatás, antimikrobás hatás, immunrendszer támogató hatás.

Süngomba és az emésztőrendszer

A süngomba régi, népi gyógyászati alkalmazását alátámasztotta több kutatás is. Egy süngomba adott koncentrációban képes gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója.

A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23557368

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3932005

Süngomba és az idegrendszer

A kutatások bebizonyították azt is,  hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.

Az idegkárosodás – akár cukorbetegség, akár alkohol, akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti, és egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.

Több nagy vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll a süngomba idegrendszeri védő hatásával kapcsolatban, melyek egyértelműen jelzik a gomba hatékonyságát.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3176599/

Süngomba és a menopauza

Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és  szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.

Ezen klinikai vizsgálat eredménye alapján érdemes lehet a menopauza környékén lévő hölgyeknek a süngombát napi szinten beiktatni az étkezésükbe, hogy mosolygósabbak legyenek a mindennapjaik.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20834180

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

Süngomba és a daganatok

Az utóbbi két évben több tudományos cikk is napvilágot látott, melyekben a süngomba daganatellenes hatásáról írnak, mely eddig kevésbé volt ismert.

Japán kutatók szerint a süngomba kettős mechanizmussal is hat:

       egyrészt a süngomba termőtestében lévő poliszacharidok képesek modulálni az immunrendszert, ezáltal a szervezetet hatékonyabb válaszadásra késztetik,

       másrészt a gomba tartalmaz olyan alacsony molekulasúlyú összetevőket (pl. fenolokat, zsírsavakat), melyeknek kemoterápiás hatása van, és közvetlenül a daganatos sejtekre hatnak.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24631140

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23668749

 

Hogyan érdemes a süngombát fogyasztani?

        Az előbbiekben említett hatásai csak úgy érvényesülnek, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gombát. Erre a célra napi 100-200 g friss gomba, vagy 1-2 g szárított, porított gomba fogyasztása szükséges.

        A porított gombát levesbe, joghurtba keverve is fogyaszthatjuk.

FIGYELMEZTETÉS!

Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

 

Szakirodalom:

  1. Zhang ZLv GPan HPandey A, He WFan L.: „ Antioxidant and hepatoprotective potential of endo-polysaccharides from Hericium erinaceus grown on tofu  whey.”, Int J Biol Macromol. 2012; 51(5):1140-1146.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-79902/2014, NAIH-79900/2014, NAIH-79899/2014, NAIH-79901/2014. 

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Töltőtömeg: 30 g bio süngomba őrlemény.

Összetétel: 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio süngomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.

Tápérték 100 g termékben

Energia

645 KJ, 155 Kcal

Zsír

9,2 g

  - amelyből telített zsírsavak

4,9 g

Szénhidrát

3,9 g

  - amelyből cukrok (természetes)

1,7 g

Fehérje

14,2 g

< 0,1 g

A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.

Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (1-2 g) ételhez, italhoz keverve.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Cikkszám: bk0029
Raktáron

A gyógynövényből készült tea frissítően hat a petefészekre, lazítja a hüvely és a méh izmait; férfiak esetében növeli a nemi szervek vérellátását, serkenti az ivarmirigyeket, növeli a spermák mobilitását.

 

3.990 Ft
Cikkszám: sy009
Raktáron

Omega-3 halolaj (lazacolaj) természetes E-vitamin komplexszel (250 ml) - akár 3400 mg Ω3 egyetlen evőkanálban!

3.990 Ft
Cikkszám: bk0004
Raktáron
Bihar Kincse Prosztatasegítő  3 féle bihari gyógynövényből álló teakeverék, mely segíti a prosztata egészséges működését.
3.990 Ft