Benevitale - lugosító tabletta 180 db

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.990 Ft
Egységár: 28 Ft/db
Támogatja a szervezet sav-bázis egyensúlyát és feltölt ásványi anyagokkal.

Leírás és Paraméterek

savas étkezés mit jelent és az miért nem jó?
Első lépésben fontosnak tartom megérteni az okokat és a miérteket!

A szervezet egészséges működéséhez nagyon fontos a sav-bázis egyensúly megléte. Nagyon sok orvos és orvos – természetgyógyász, sejtbiológus figyelte azt, hogy az étrend, hogy hat a sav-bázis egyensúlyra, és ennek egyik vagy másik irányba való elmozdulása milyen betegségeket okoz.
A vegyes, húsos étrend pl. savasítja a szervezetet és savas közegben az anyagcsere folyamatok már nem tudnak normálisan, egészségesen végbemenni.

A szervezetben a pH értéket két fő dolog befolyásolja: a táplálkozás és a légzés.
Miért nem jó a savasító étkezés? Miért okoz betegséget?
A gond az, hogy a vegyes étrend a magas állati fehérje tartalom miatt elsavasítja a szervezetet. Azokon a helyeken, ahol 7 és 8 között kellene lennie a pH-nak, a rendszeres hús,- tej és tojásfogyasztás miatt 7 alá süllyed. Savasító étrend esetén a vérplazma pH – értéke is savas irányba tolódik el, és ilyenkor számos életfontosságú enzim nem tudja működését elvégezni. Ennek következményeképpen a szívizom összehúzó képessége, valamint a szervezet oxigén – ellátottsága csökken.

Akarsz fiatalodni?

A sejtek lélegeznek! Igen, ugyanúgy, mint az ember!

Nagyon fontos, hogy a sejtek oxigénellátottsága megfelelő legyen. Ha nincs oxigén, elindul a „rozsdásodás” vagyis az öregedés, ami nem más, mint oxidáció. A rákos sejtek pedig elszaporodnak az oxigénszegény környezetben.


A természet úgy hozta létre szervezetünket, hogy a normális sejtanyagcsere folyamán állandóan savak keletkeznek, amelyek elvileg a szervezet számára feleslegesek. Ezek a savak nem veszélyesek, amíg a szervezet meg tud velük birkózni azáltal, hogy légzés és kiválasztás útján közömbösíti őket.
Károssá csak akkor válnak, ha a helytelen étrend szervezetében képződő savak például: a szénsav, kénsav, foszforsav, a tejsav és a piros szőlősav.

Ha az ember egészségesen él, akkor ezek annyira kis mennyiségben képződnek, hogy a szervezet képes közömbösíteni őket.
A sejtek akkor érzik jól magukat, akkor tudnak jól működni, ha enyhén lúgos közegben vannak.
Az oxigént, ami nagyon fontos a sejtek működéséhez, akkor tudják megfelelő mennyiségben felvenni, ha enyhén lúgos környezet veszi őket körbe.


A gond ott kezdődik, ha az ember egészségtelenül él, sok fehérjét fogyaszt, húst és tojást eszik. Ilyenkor rengeteg olyan sav szaporodik fel a szervezetben, amit az már nem tud kiküszöbölni, és különféle betegségek alakulnak ki.

A savasodásnak kálcium elvonó hatása  is van Az elsavasodás egyik következménye a mészhiány is

A szervezet, amikor már nem képes a savakat közömbösíteni, bevet egy titkos erőtartalékot: elkezd a csontokból, fogakból, sejtekből kalciumot kivonni. Ez ugyanis képes a savakat közömbösíteni. A kalcium olyan a savakra, mint víz a tűzre.
Igaz, hogy ennek csontritkulás, csonttörés, fogszuvasodás lesz az eredménye, de a szervezet szempontjából sokkal fontosabb, hogy a pH-egyensúly rendben legyen, mint az, hogy a csontjaink, fogaink milyen állapotban vannak. A szervezet a két rossz közül mindig a kevésbé rosszat választja.

Az idegeknek is van kalciumtartalma, a szervezet innen is kivonja a kalciumot és ennek idegfájdalmak, ideggyulladás az eredménye. A csontritkulás népbetegségnek számít, szinte természetesnek tartják. Ha az ember odafigyelne arra, hogy lúgosító hatású legyen az étrendje, még száz éves korában sem szabadna, hogy csontritkulása legyen.

„ Az ember táplálkozás céljára legmegfelelőbb, ha a lúgos reakciójúak mennyisége meghaladja a savas természetűek mennyiségét, vagyis ha lúgos többlettel rendelkezik a táplálék”

Összetevők:  Natrium-hidrogén-karbonát, kalcium -karbonát,bázikus magnézium-karbonát, natrium-dehidrogén-foszfát, cink-glükonát, csomósodás gátló (zsírsavak -magnéziu, só )

Napi ajánlott mennyiség:  3 x 2 tabletta:

A napi adag ( 3 x 2 tbl.) tartalma:

Zink : 5,3  mg

Kalcium : 336,0 mg

Magnézium : 140 mg

Nátrium: 713 mg

Hidrogén karbonát : 1812 mg

BÁZIKUS TIPPEK KÜLSŐLEG
**********************************

Ha van egy terved pl. étkezési szokás megváltoztatása, sportolás elkezdése, életvitel megváltoztatás, vagy akár egy kis súlycsökkentés, akkor az első amit érdemes fontolóra venned, hogy tisztítsd meg magad kívülről-belülről.

Salaktalanítsdméregtelenítsd magad, hogy minél aktívabban és tisztábban kezdj bele abba amit szeretnél.

Az évek alatt felgyülemlett savakat a szervezetedben, kezd el semlegesíteni.

...és ne felejtsd el: Mindennek az alapja a VÍZ!

A bázikus testápolás:

  • közömbösíti a savakat                                                                    

  • serkenti a bőrön át történő sav- és salakkiválasztást                                                                       

  • segíti a bőr önzsírozását

  • javítja a bőr állapotát

Használjuk ki a bázikus testápolás áldásos hatásait!

--------------------------------------                    

Lúgosító fürdő                                                                                                                

----------------------------------------

Ha van időnk, és kedvünk magunkkal foglalkozni akkor érdemes 60-120 percig egy kád vízben fürdeni, amibe előzőleg 5 összetört bázikus sótablettát beletettünk. 10 percenként dörzsölgessük le magunkat mosdókesztyűvel. A bőr a veséhez hasonlóan fontos kiválasztó szervünk, hát használjuk ki ezt a funkcióját is. 

A bázikus fürdő kiváló salaktalanító hatása mellett, segíti gyorsítja a vágott és a horzsolt sebek gyógyulását.

Bázikus ülőfürdő                                                                                                                                                                         

15-30 percen át tartson. Nagy nyári melegekben 5-15 percig is elég a felfrissüléshez, 25-28 celsius-fokos bázikus vízben ( 5db összetört bázikus sótabletta). A vizet ve töröljük le bőrünkről , hanem hagyjuk felszáradni.

Az ülőfürdő jó hatással lehet az altesten jelentkező , nehezen gyógyuló bőrproblémákra, illetve végbél, és a nemi szervek problémáira.

Bázikus zuhany

 Miután lezuhanyoztunk bőrünkről kézzel letöröljük a vizet, majd a mosdókesztyűre összetört bázikus sót teszünk, és az egész testünket ledörzsöljük vele. Egy pár percig hagyjuk hatni a bőrünkön, és a legjobb eredmény érdekébe hagyjuk felszáradni a bőrünkön.

Bázikus kézfürdő

Minden nap végezheted, vagy a saját életritmusodnak megfelelően. Egy tálba rakjál 2-3 bázikus sótablettát majd töltsd fel hideg vízzel, úgy hogy ha beleteszed a kézfejed akkor lepje el a víz. Nincs meghatározva mennyi ideig legyen benn a kezed, de min 10 perc azért mindenképp javasolt. Áztatás közben mozgasd az ujjaidat, egyszer-kétszer „mosdasd” a kézfejeidet. 
Miután végeztél a vizes kezeid ne töröld le, hanem hagyd megszáradni!

Mire jó a kézfürdő?
- ha izzadós a tenyered
- vérkeringési problémákra
- májfoltokra
- körömápolás (plusz ásványi anyagok belsőleg)
- izületi gyulladás

Bázikus lábfürdő

Ez 30-60 percig, de lehet akár 2-3 órán keresztül is 
A lábfürdőhöz általában a meleg víz javasolt, de lehet akár váltakozva is hideg-meleg. Bár a meleg víz egy idő után úgyis kihűl, így meg van oldva a meleg-hideg
Hasonlóan a kézfürdőhöz 2-3 só tablettát, rakj bele a vízbe, majd tedd bele mindkét lábad úgy hogy ellepje a lábfejeidet.
Áztatás közben időközönként mosd át a lábfejeidet, lábujjakat. Miután végeztél a vizes lábaidat ne töröld le, hanem hagyd megszáradni!

A láb is fontos kiválasztó funkciót lát el, afféle "pótvese" szerepét tölti be.

Mire lehet jó ez a lábfürdő?

- minden „óvatos” salaktalanítás első lépése
- visszerek
- lábgomba, körömgomba
- szemölcs, bőrkeményedés                                                                     
- méregtelenítés
- pikkelysömör

 

Bázikus borogatás

Test meleg vízbe 2-3 db bázikus sótablettát rakunk, majd egy kisebb-nagyobb ruhadarabot beáztatunk vele (attól függően, mit szeretnénk borogatni) A langyos-meleg borogatásra mindig tegyünk száraz, meleg réteget is.

- pikkelysömör
- allergia
- térd, vádli
- tarkótáji fájdalmak
- májbetegség

Bázikus intim testápolás

Kitűnő ápoló hatása van!  Végezhetjük a zuhany alatt, a kádban vagy a bidén is.  Különösen fontos meleg időben!!  A bázikus vizet ne öblítsük le, hanem hagyjuk ismét felszáradni.  A nők intim testápolásában különösen fontos fenntartani a nyálkahártya bázikus kémhatását. 

 

Bázikus dezodorálás

Frissen mosott még nedves hónaljunkat dörzsöljük be előzőleg összetört bázikus sóval (amit egy kis vízzel összekeverünk) és hagyjuk ugyancsak felszáradni. 

Ugyan ezt a kezelést ajánljuk elgombásodott kézre, és lábkörömre is! 

Bázikus sózokni, sókesztyű, sóing

A sózokni esetében egy tálba helyezünk 2 db összetört sótablettát , egy pár gyapjú vagy pamut zoknit, majd fél -egy liter test meleg vizet öntünk rá és áztassuk egy pár percig.Jól csavarjuk ki a zoknikat, és éjszakára húzzuk a lábunkra. A nedves zoknira felveszünk egy másik száraz zoknit. A zokniknak nem szabad szűknek lenniük, inkább pár számmal nagyobbak legyenek. Javasolt a lábakhoz éjjelre melegítő palackokat tenni. 

A sókesztyűnél és a sóingnél ugyan ez az eljárás, csak a kesztyűnél plusz egy kesztyűt, az ingnél több meleg inget javasolt felvenni. MIndenképp melegen kell tartani a testet, mert a nedves ruhát miatt könnyen megfázhat az ember.

Bázikus fogápolás 

Megelőzi a fogszuvasodást, ha belsőleg is bőven alkalmazunk ásványi anyagokat. A megnedvesített mutató ujjunkat nyomjuk az előzőleg összetrört bázikus sóba, majd kíméletesen dörzsöljük át a fogainkat és fogínyünket. Utnána alaposan öblítsük ki a szánkat, majd gargalizáljunk egy csipet bázikus sóval elkevert vízzel. 

Ha a valakinek protézise van akkor éjszakai tisztításra is megfelel egy pohár vízben és egy kiskanál bázikus sóban.

A leírtak nem jelentik azt, hogy egyből el fog múlni minden bajod-bánatod. Viszont ez lehet egy kiinduló pont.

Ha bármilyen segítségre szükséged van, esetleg kérdeznél akkor ne fogd vissza magad.

tabletta / 180 db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő