A Csodaszer: C-vitamin / aszkorbinsav/

A Csodaszer: C-vitamin / aszkorbinsav/

A C-vitamin valóban csodákra képes! Sokat hallani a C-vitamin előnyeiről, de sokan nem tudják, hogy mi mindenre képes ez a Csodaszer.

Először azzal az érdekességgel kezdem, hogy a gerinces állatok többsége / kivéve a főemlősök, tengerimalac, denevérek és az ember/ képes saját maga előállítani a szervezetének szükséges C-vitamin mennyiséget. Ezért nekik egyszerű az életük, mert nem kell odafigyelniük a c-vitamin bevitelére, és ezért betegednek meg az állatok ritkábban az embernél.

Miért betegednek meg az emberek?

Mert nem visznek be megfelelő mennyiségű C-vitamint a szervezetükbe!

De, vajon mennyit is kellene bevinnünk, nekünk embereknek ahhoz, hogy ne betegedjünk meg? Ha azt vizsgáljuk, hogy az állatok mennyi C-vitamint termelnek, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy egy 68 kg-os embernek  naponta 12000 – azaz tizenkétezer – mg C-vitamint kell bevinni a szervezetébe.

Elszomorító tény, hogy az orvostudomány az RDA szerinti szükséges mennyiséget 60 mg-ban határozza meg. Az ésszerű alternatív tudomány 2000 – 6000 mg-ot javasol naponta az embereknek, hogy szervezetük ellenálló legyen a betegségekkel szemben.

Ha elkezdünk számolni, hamar rájövünk, hogy ekkora mennyiséget szinte lehetetlen táplálék / pl: gyümölcs / formájában bevinni, ezért szükséges azt külön vitamin formájában fogyasztani.

A C-vitamin gyógyító és egészségmegörző hatásai:

A C-vitamin / aszkorbinsav/ a legfontosabb vízben oldódó antioxidáns. Minden szövetnek, sejtnek szüksége van rá, a sejten belüli és kívüli funkciójához egyaránt. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy megköti a szabadgyököket, melyek elszaporodása mindig betegségekhez vezet.

A c-vitamin fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal.

 

A C-vitamin minden betegséget gyógyít!

Annyira szüksége van rá a szervezetünknek, mint a vízre. Ha, egy bizonyos szint alá süllyed a testünkben levő mennyiség, akkor meghalunk. Ez azért ritka, mert a legtöbb élelmiszerben van aszkorbinsav / adalékanyagként / és táplálék formájában / zöldség, gyümölcs / is beviszünk valamekkora mennyiséget. Természetesen ez koránt sem egyenlő az ajánlott mennyiséggel, pusztán az életben maradást szolgálja.

A c-vtamin antioxidáns hatásának köszönhetően véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabadgyökeit megköti. Ezek a káros anyagok a sejtek DNS-ét, vagyis az örökítő anyagát támadják meg, azzal reakcióba lépnek és olyan visszafordíthatatlan változást hoznak benne létre, melynek hatására a sejtek vég nélküli osztódásba kezdenek, és így alakulhat ki a daganat is. Az aszkorbinsav azonban közömbösíti a rákkeltő anyagok szabadgyökeit, mert hamarabb lép velük reakcióba.

Újabb kutatások szerint a c-vitamin egy másik mechanizmussal is gátolja a ráksejtek fejlődését. Egyes gyorsan növő daganatok annyi energiát használnak fel, hogy elfogyasztanak minden oxigént, ezért egy enzimre van szükségük, mely csak a szabadgyökök jelenlétében működik. Ennek az enzimnek a segítségével az oxigénhiányban szenvedő sejt a cukrot energiává tudja alakítani anélkül, hogy oxigént használna fel. Az aszkorbinsav azonban eltávolítja a szabadgyököket, és leállítja az enzim működését. Így a daganat képződését is meggátolja.

Az aszkorbinsav ezen kívül támogatja a szervezetben a vas felszívódását és hasznosulását. Védelmet nyújt a szürkehályog ellen is. Csökkenti a vér koleszterin szintjét is, így segít megelőzni a szívinfarktus és a szívkoszorúér-betegségek kockázatát.

Azért fontos naponta fogyasztani, mert a szervezet nem tárolja a c-vitamint, hanem azonnal felhasználja, ezért indokolt a rendszeres bevitel.

A dohányzás hatása a c-vitaminra:

Végeztek sok vizsgálatot már ezzel a témával kapcsolatban, és azt állapították meg, hogy a cigaretta csökkenti a szervezetben a c-vitamint. Attól függően, hogy ki milyen erősségű cigarettát szív, egy szál cigaretta 50-100 mg c-vitamint tesz tönkre a szervezetben. Tehát aki naponta 20 szál cigarettát szív el, neki minimum, csak ennek a pótlására kb. 2000 mg c-vitamint kell bevinnie. Ez az alap, és innen kell számolni a megelőző dózist./ plusz minimum 2000 mg/nap /.

https://www.youtube.com/watch?v=MtvUtNevtnA

A C-vitamin hátránya és veszélyei:

Hátrány? Nem igazán ismeretes. Sokan azt mondják , vesekövet okoz, de ez csak ijesztgetés. Egy bizonyos szájon át bevitt mennyiség esetén okozhat hasmenést, de ez egyénektől függ.  /tapasztalatom szerint 6000- 7000 mg /nap még nem okoz panaszokat /. Itt azt javasoljuk, hogy menjen vissza ahhoz a mennyiséghez, ami még nem okozott hasmenést. Így mindenki be tudja állítani magának a megfelelő mennyiséget.

Ha ennyire jó és nem veszélyes, akkor miért nem hirdetik a c-vitamint mindenhol?

Mert, ha mindenki egészséges lenne, akkor nem lenne szükség gyógyszerekre!

Szentgyörgyi Albertnek nagyon sokat köszönhetünk, hiszen amit ma tudunk a c-vitaminról és előállításáról, az minden az Ő nevéhez és munkásságához kapcsolódik. Ő volt az az „öregember” is, aki 84 éves korában felépült a tüdőgyulladásból. A titok nyitja egyszerű: a korábbi napi 1000 mg mennyiséget felemelte 8000 mg-ra, csak így volt képes kigyógyulni az időskori halálos betegségből.

„ A jövőben a C vitamint úgy kell majd árusítani, mint a lisztet. Minden bolt polcain kilós kiszerelésben” – Szentgyörgyi Albert

Néhány növény  / 100 g / C-vitamin tartalma:

  • csipkebogyó: 400 mg
  • fenyőtű: 200 mg
  • petrezselyemlevél: 185 mg
  • paradicsompaprika: 180 mg
  • zöldpaprika: 125 mg
  • káposzta: 87 mg
  • barack: 50 mg
  • citrom: 45 mg
  • burgonya: 24 mg

www.ogyik.,hu     www.webbeteg.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus